Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 6 minuten geleden
Prijs
Merken
Toon resultaat

ledgo fresnel led lampen

LED Studioverlichting

Quick View
Falcon Eyes RGB LED Licht Stick Irisa 1 Fi1
Falcon Eyes RGB LED Licht Stick Irisa 1 Fi1

De Irisa 1 van Falcon Eyes is een creatieve, universele LED-stick die breed inzetbaar is voor foto- en videoproducties. Op deze 13 Watt sterke licht-stick kunt u onder andere de kleurtemperatuur, kleursamenstelling, tint en verzadiging instellen. Ook kunt u gebruik maken van 20 voorgeprogrammeerde thema-effecten voor gebruik tijdens video-opnames. De stick is 34 cm lang (Ø 6cm) en heeft een magneet in de behuizing voor bevestiging aan ieder metalen object.

Met de Irisa 1 beschikt u over hoogwaardig licht, met een CRI-waarde (kleurechtheid) van 96. Naast warm geel licht of bijvoorbeeld daglicht toont de Irisa 1 ook alle RGB-kleuren naar keuze. Met de intuïtieve, gratis app is het mogelijk om één of meerdere Irisa 1-lampen op afstand te bedienen. Aan de onderzijde heeft de lamp 1/4" female schroefdraad, zodat u de stick verticaal op ieder gangbaar lampstatief kunt plaatsen (zie optionele accessoires). De verwisselbare accu (14,8 volt, 3.200 mAh) zorgt voor minimaal twee uur aan licht. De totale oplaadtijd bedraagt circa 2 tot 2,5 uur.

6 verschillende modi
U bedient de Irisa 1 via de knoppen op de achterzijde of via de smartphone-app. Met de app heeft u echter de meeste mogelijkheden:

 • CCT-modus: helderheid en kleurtemperatuur (2.500K-9.999K)
 • RGB-modus: elke kleur zelf samenstellen
 • HSI-modus: kleurtint, verzadiging en intensiteit (0 tot 100%)
 • Filter-modus: 20 Rosco-filters en 20 Lee-filters
 • Thema-modus: 20 keuzes, o.a. zwaailichten, bliksem, gekleurd flitslicht, kaarslicht
 • Foto-modus: boots de kleur na van een foto op uw smartphone

Externe besturing van de LED-stick
U kunt alle functies van de Irisa 1 bedienen middels de gratis smartphone-app die verkrijgbaar is voor iPhone en Android. De communicatie werkt op basis van Bluetooth 5.0. Het is ook mogelijk om een mini-XLR-kabel op de Irisa 1 aan te sluiten, zodat u de LED-stick kunt bedienen via DMX. Er zijn twee mini-XLR-poorten aanwezig, om eventueel meerdere Irisa 1-sticks door te lussen.

Toepassing Falcon Eyes Irisa 1 Fi1

Wanneer u altijd en overal wilt beschikken over wit en gekleurd LED-licht is de Irisa 1 een mooie toevoeging aan uw foto- en videoapparatuur. Perfect voor creatieve opnames met een model, close-up-foto's, stop-motion opnames en buitenopnames, ook 's avonds en in de regen. Maar ook wanneer u een ruimte op een creatieve manier wilt verlichten is dit een leuke oplossing. Als u het licht meer wilt sturen kunt u een optioneel verkrijgbare honingraat gebruiken.

Levering:

 • 1x Falcon Eyes LED Licht Stick Irisa 1
 • 1x Oplaadkabel
 • 1x Draagtas met polsband
 • 1x Snelstartgids
 • 1x Full-color verpakking
   
Type:   LED overig
Aantal LED's:   32 wit, 32 geel en 30 RGB
Instelbaarheid:   Traploos instelbaar
Afmetingen:   Ø 6 x 34 cm
Gewicht:   0,5 kg
Lichtopbrengst (LUX) @ 0,5m:   885
Lichtopbrengst (LUX) @ 1m:   217
Lichtopbrengst (LUX) @ 2m:   59
Batterijduur:   Twee uur op vol vermogen
Toepassing:   Event-fotografie, Portret-fotografie, Video-opnames, Vlog / Youtube / Tutorials
Functionaliteiten:   Bi-Color (kleurtemperatuur instelbaar), Compatibel met DMX, Dimbaar (vermogen instelbaar), Thema-effecten instelbaar, Bluetooth
LED lamp serie:   Falcon Eyes overig
Stroomvoorziening:   Accu (verwisselbaar)
Kleurtemperatuur:   2.500K-9.999K
CRI (Ra):   96
Meer productinformatie
Quick View
Falcon Eyes RGB LED Lamp MC-180C
Falcon Eyes RGB LED Lamp MC-180C

De Falcon Eyes RGB LED Lamp MC-180C is een ronde, platte en multifunctionele LED-oplossing waarmee u in alle opzichten zelf het perfecte licht kunt bepalen. De LED-lamp is zowel in kleursamenstelling, kleurtemperatuur als intensiteit instelbaar. Bovendien beschikt de RGB-lamp over een u-bracket, waarmee u de MC-180C op een lampstatief kunt bevestigen. Dit maakt de MC-180C ideaal voor foto- en video-opnames in uw studio en op locatie.

De lamp is voorzien van 240 kleine LED-lampjes, die gezamenlijk een vermogen van 18 Watt leveren. De lichtopbrengst van 1.300 lux (op 0,5 meter) biedt in iedere situatie meer dan voldoende licht. Daarbij kunt u vanwege de hoge CRI-waarde van 95+ altijd rekenen op natuurlijke kleuren. De kleurtemperatuur kunt u zelf instellen van 2500K (warm wit licht) tot 5600K (daglicht) en 9000K (helder blauw licht), en alles dat daar tussenin ligt. Bovendien kunt u het vermogen van de lamp ook zelf bepalen. Wilt u de kleursamenstelling net iets anders hebben? Geen probleem! De Falcon Eyes-lamp beschikt over een RGB-modus, waarmee u de kleuren zelf kunt mengen tot de gewenste kleur. De MC-180C beschikt tevens over voorgeprogammeerde instellingen met gel-filters van Rosco en Lee. Het ingebouwde diffuusfilter zorgt voor een extreem zacht licht, waarbij de individuele ledlampjes niet zichtbaar zijn.

Andere interessante functionaliteiten zijn de 20 speciale lichteffecten die u kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan zwaailichten, bliksem of gekleurd flitslicht. Deze effecten zijn in het interne geheugen opgenomen, hebben allen een eigen nummer en zijn daarmee gemakkelijk te selecteren. De verschillende instellingen worden weergegeven op de overzichtelijke display aan de achterzijde.

Toepassing Falcon Eyes RGB LED Lamp MC-180C
Om de lamp te gebruiken dient u deze aan te sluiten op het stopcontact middels de meegeleverde stroomadapter. U kunt de MC-180C ook van twee NP-F-accu's voorzien (zie optionele accessoires). De ingebouwde diffuser zorgt voor een zacht licht in elke situatie. In combinatie met de keuze uit vele lichtkleuren biedt deze lamp alles wat u nodig heeft voor creatieve opnames.

Besturing via smartphone-app
U kunt alle functies van de MC-180C bedienen middels de smartphone-app. De communicatie werkt op basis van Bluetooth 5.0. De app is verkrijgbaar voor iPhone en Android.

Bedieningsmodi MC-180C

 • • CCT-modus: helderheid en kleurtemperatuur (2.500K-9.000K)
 • • RGB-modus: elke kleur zelf samenstellen
 • • HSI-modus: kleurtint, verzadiging en intensiteit (0 tot 100%)
 • • Filter-modus: 20 Rosco-filters en 20 Lee-filters
 • • Thema-modus: 20 keuzes, o.a. zwaailichten, bliksem, gekleurd flitslicht, kaarslicht


Levering:

 • 1x MC-180C ledlamp
 • 1x Stroomadapter 15V 3A
 • 1x Transporttas
 • 1x Verpakking


Type:       LED soft lamp
Aantal LED's:        240
Vermogen:                                  18 Watt
Instelbaarheid:                             Traploos instelbaar
Afmetingen:                                 35,5 x 34,8 x 4 cm
Gewicht:                                       1,19 kg
Lichtopbrengst (LUX) @ 0,5m:    1370
Lichtopbrengst (LUX) @ 1m:       346
Lichtopbrengst (LUX) @ 2m:       92
Toepassing:                                  Macro-fotografie, Portret-fotografie, Product-fotografie, Video-opnames, Vlog / Youtube / Tutorials
Functionaliteiten:                          Bi-Color (kleurtemperatuur instelbaar), Dimbaar (vermogen instelbaar), Thema-effecten instelbaar
LED lamp serie:                           Falcon Eyes overig
Stroomvoorziening:                      Accu (Sony NP-F)
Kleurtemperatuur:                        2500K-9000K
CRI (Ra):                                      95+

Meer productinformatie
Quick View
Falcon Eyes Flexibel RGB LED Paneel Set T12
Falcon Eyes Flexibel RGB LED Paneel Set T12
Het Falcon Eyes Flexibel RGB LED Paneel Set T12 is een flexibele RBG LED-lamp. De T12 heeft 120 krachtige RGB LEDs die een keuze van 360 kleuren mogelijk maken waarvan de verzadiging en tint kunnen worden aangepast om ontelbare aangepaste kleuren te creëren. Met het compacte bedieningspaneel op de achterkant past u eenvoudig de kleur aan.
 
De T12 is te bevestigen op de hotshoe van uw camera en kan uiteraard ook op een lampstatief geplaatst worden. Doordat er gebruik gemaakt wordt van het SMD LED-technology heeft de T12 een stralingshoek van maar liefst 65°. Door de draaifunctie kan dit flexibele paneel zelfs 360° verlichten. De T12 heeft een CRI-waarde van 95.

Toepassing Falcon Eyes Flexibel RGB LED Paneel Set T12
 
Falcon Eyes heeft de T12 ontwikkeld voor creatieve fotografen en videomakers, die graag op pad gaan. Er kan een wit licht uitgestraald worden welke aan te passen is aan de kleurtemperatuur van het omgevingslicht. Maar voor creatieve beelden kan ook het volledige RGB-spectrum worden getoond: van 2700K tot 9999K. De lichtintensiteit is variabel in te stellen van 0 - 100% om het niveau van het omgevingslicht aan te passen of om als instelbaar hoofdlicht te fungeren.
 
Aanpassingen kunnen gedaan worden via de controller op de achterkant van het paneel, met behulp van de DeSal Lite+ app of met de optioneel verkrijgbare RC-5 III afstandsbediening (zie optionele accessoires)
 
U kunt de T12 van stroom voorzien met de meegeleverde stroomadapter of twee optionele NP-F accu's.
 
CCT Modus
-Snelle selectie van 2800K / 3200K / 4000K / 5500K / 6000K / 7000K
-Traploze aanpassing van 2500K-9000K
 
RGB-Modus
-Aanpassing van Rood / Groen / Blauw kleuren van 0 - 255
 
HSI-Modus
-Aanpassing van Tint / Verzadiging / Intensiteit van 0 - 360
 
20 effectscènes (onder voorbehoud van wijzigingen of updates)
 
Politieauto / Ambulance / Brandweerwagen / Bliksem 1 / Bliksem 2 / HSI (Langzaam) / HSI (Snel) / TV / Kaars / Paparazzi / Stroboscoop / Hoge/Lage Straal / Dubbele Flits (Harzard) / Menigte 1 / Menigte 2 / Ademhaling / Rode Flits / Groene Flits / Blauwe Flits / RGB Flits
 
Levering:
 
 •     1x T12 RGB lamp
 •     1x Mini-balhoofd
 •     1x Stroomadapter
 •     1x Tas
 •     1x Verpakking
Aantal LED's:   360
Instelbaarheid:   Traploos instelbaar
Afmetingen:   34 x 32,5 cm
Gewicht:   630 gram
Lichtopbrengst (LUX) @ 0,5m:   5320
Lichtopbrengst (LUX) @ 1m:   1370
Lichtopbrengst (LUX) @ 2m:   355
CRI (Ra):   95

 

 

Meer productinformatie
Omschrijving Merk Art. Nr. Prijs incl. BTW Aantal Bestellen
Falcon Eyes RGB LED Licht Stick Irisa 1 Fi1
290901 € 208,95 Bestellen
Falcon Eyes RGB LED Lamp MC-180C
290785 € 208,95 Bestellen
Falcon Eyes Flexibel RGB LED Paneel Set T12
290727 € 344,95 Bestellen
Quick View
Falcon Eyes LED Lamp Set Dimbaar DV-160V x 2 met Statieven
Falcon Eyes LED Lamp Set Dimbaar DV-160V x 2 met Statieven

De DV-160V-K2 set van Falcon Eyes bestaat uit twee DV-160V lampen, welke geleverd worden met twee I2001 lampstatieven. Dit resulteert in een mooie set, ideaal voor studio- en ENG producties.

De Falcon Eyes DV-160V-K2 is LED paneel met instelbare lichtintensiteit. De 160 LED’s verspreiden bij vol vermogen het licht in een hoek van 40°. De lamp is dimbaar en heeft een CRI-waarde van 95. De lamp heeft een lichte compacte kunststof behuizing en moderne uitstraling. Deze lamp is geschikt voor de veeleisende gebruiker en ideaal te gebruiken voor op locatie. De kleurtemperatuur van de lamp bedraagt 5600-6000K. Het maximale vermogen is 9,6 watt.

Specificaties Falcon Eyes DV-160-K2

De LED lamp is te monteren op de flitsschoen van uw camera en op een statief door middel van meegeleverd tilting bracket of hotshoe bevestiging. Tevens kunt u de LED lamp op statief en camera bevestigen middels de meegeleverd camera bracket. LED lampen produceren vrijwel geen warmte en door de hoge CRI waarde vrij van flikkering. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor video-opnames, maar ook voor product- en portretfotografie.

Op de meegeleverde accu wordt een garantietermijn gegeven van 1 jaar.

Levering:

 • 2 x Falcon Eyes LED Lamp DV-160V-K2
 • 2x Tilting bracket
 • 2x Montagebeugel
 • 2x Kleppenset
 • 2x Kleurfilter diffuus
 • 2x Kleurfilter oranje
 • 2x Batterijhouder voor 6 AA batterijen
 • 2x Acculader
 • 2x Accu NP-F550
 • 2x Falcon Eyes Lampstatief I-2001


Type:                                          LED lamp op accu, LED lamp op batterij
Aantal LED's:                             2 x 160
Vermogen:                                 2 x 9,6W
Instelbaarheid:                          Traploos instelbaar
Afmetingen:                               2 x 13 x 9 x 3,5 cm
Gewicht:                                    2 x 210 gram
Lichtopbrengst (LUX) @ 0,5m: 2 x 5100
Lichtopbrengst (LUX) @ 1m:    2x 1300
Lichtopbrengst (LUX) @ 2m:    2 x 300
F-Stop @ 1m:                           2,8
Batterijduur:                              1,8 uur (accu)
Stroomvoorziening:                   Accu NP-F550
 

Meer productinformatie
Quick View
LedGo Nanguang T96 kit product photography table with 3 lights
LedGo Nanguang T96 kit product photography table with 3 ligh...

 

Common - Weight

1.05

Common - Included Components

Adjustable bracket×3, Background papers×1, Carrying Bag×1, Connecting base×3, Folding photo table×1, LS-DT-5/8 Light Stand×2, T96×3

LED - Type

Single

LED - CCT

5600

LED - CRI

95

LED - TLCI

93

LED - Lux

105@2m, 5600K: 420@1m

LED - Barndoors

No

LED - Control

On-board controller

LED - Power Input

100-240V

LED - Wifi

No

LED - Power Usage

20W

Meer productinformatie
€ 218,95 Bekijk product
Quick View
Bresser SL-448A Bi-Color LED Set - 3x LED
Bresser SL-448A Bi-Color LED Set - 3x LED

Bresser SL-448A Bi-Color LED Set (3x LED)
Een complete LED set waarmee men de maximale creativiteit en functionaliteit van LED continu verlichting kan benutten. De set is gemakkelijk mee te nemen vanwege de compactheid en het lichte gewicht.

De Bresser SL-448A LED paneel heeft een grote en egale lichtopbrengst over het gehele bereik. Dankzij de Bi-color functie is deze lamp zowel voor foto als video opnamen geschikt. Er kan daardoor zeer snel tussen de verschillende kleurtemperaturen geschakeld worden. De lichtsterkte en de kleurtemperatuur, tussen de 3200K en 5500K, worden met de twee knoppen op de achterzijde ingesteld. Met het meegeleverde soft/diffuus filter kan op korte afstand met floodlicht effect belicht worden. Een groot voordeel van LED lampen is, dat ze niet warm worden en daardoor zonder enig risico langdurig gebruikt kunnen worden. De verlichtingssterkte is traploos regelbaar en de lamp is aan te sluiten op zowel het lichtnet als op de optionele Sony NP-F accu's. Onderaan de lamp zit een balhoofd waarmee hij in elke gewenste positie kan worden gemanoeuvreerd. De meegeleverde transporttas maakt de set compleet.

Kenmerken
- Ultra heldere LEDs van laatste generatie
- Perfect daglicht spectrum
- Egale spreiding en hoge lichtopbrengst
- Lange levensduur
- Ultra slimline en lichtgewicht
- Traploos instelbaar
- Dimbereik: 10% - 100%

Leveringsomvang
- 3x Bresser SL-448A Bi-Color LED
- 1x Transporttas LED lampen
- 3x Diffuusfilter
- 3x Netvoeding
- 3x Balhoofd

Specificaties

 Artikelnummer F004093
 Artikelnaam Bresser SL-448A Set
 EAN Code 44007922056715
 Vermogen LUX 2800 LUX / 1 meter
 Vermogen Wattage 26.88 Watt
 Stroomvoorziening netstroom DC7V - DC17V
 Stroomvoorziening batterij Sony NP-F Compatible
 Kleurtemperatuur 3200K - 5500K
 Bi-Color Ja
 Dimmer 10% - 100%
 CRI-Waarde >95%
 Stralingshoek 120 graden
 Totale lengte 245 mm
 Totale breedte 110 mm
 Totale hoogte 40 mm
 Gewicht 1500 gram
 Garantie 2 Jaar
Meer productinformatie
Quick View
NanLite Compac 24 LED photo light
NanLite Compac 24 LED photo light

Power Source: 100-240V AC
Power: 24W
Illumination: 2006LM
Color Temperature: 5600K
Brightness Control: Dimmer
Size of product(MM): 316*712*75
Weight of product(KG): 0.72

Meer productinformatie
Omschrijving Merk Art. Nr. Prijs incl. BTW Aantal Bestellen
NanLite Compac 24 LED photo light
Nanlite NL-CP24 € 78,95 Bestellen
NanLite PavoBulb 10C
Nanlite NL-PB10C € 88,95 Bestellen
NanLite Litolite 28F
Nanlite NL-LL28F € 98,95 Bestellen
Quick View
NanLite Compac 24B Bi-color LED photo light
NanLite Compac 24B Bi-color LED photo light

Power Source: 100-240V AC
Power: 24W
Illumination: 2006LM
Color Temperature: 5600K-3200K
Brightness Control: Dimmer
Size of product(MM): 316*712*75
Weight of product(KG): 0.72

Meer productinformatie
Quick View
NanLite Compac 40B Bi-Color LED photo light
NanLite Compac 40B Bi-Color LED photo light

Power Source: 100-240V AC
Power: 40W
Illumination: 3344LM
Color Temperature: 5600K
Brightness Control: Dimmer
Size of product(MM): 408*232*80
Weight of product(KG): 1.3

Meer productinformatie
Omschrijving Merk Art. Nr. Prijs incl. BTW Aantal Bestellen
NanLite PavoBulb 10C
Nanlite NL-PB10C € 88,95 Bestellen
NanLite Compac 24B Bi-color LED photo light
Nanlite NL-CP24B € 88,95 Bestellen
NanLite Compac 40B Bi-Color LED photo light
Nanlite NL-CP40B € 174,95 Bestellen
Quick View
Falcon Eyes RGB LED Fresnel Spot Dimbaar DM2
Falcon Eyes RGB LED Fresnel Spot Dimbaar DM2
De DM2 van Falcon Eyes is een Fresnel-ledlamp welke in staat is om naast warm en koud licht ook alle RGB-kleuren te produceren. Een krachtige 200 watt power-led, in combinatie met het verstelbare fresnel-filter, zorgt voor een sterke lichtbundel.
 
Diverse modi DM2
 
Het licht van de DM2 is op meerdere manieren te regelen. Er is een RGB-mode, waarbij u traploos een kleur kiest, u kunt ook warm en koud licht instellen, het licht instellen op basis van HSI (tint, verzadiging, intensiteit), er zijn presets voor een groot aantal Rosco- en Lee-filters en u kunt special effects instellen (politie-zwaalichten, onweer, etc.).
 
Toepassing DM2
 
Wanneer u een betrouwbare all-in-one lichtoplossing wenst, welke inzetbaar is in elke creatieve opnamesessie, is de DM2 een uitstekende keuze. Het licht is flikkervrij inzetbaar bij video-opnames en de CRI-waarde van 95 zorgt voor natuurgetrouwe kleuren.
 
Technische details DM2
 
Naast de bediening via de knoppen op de achterzijde van de DM2, bedient u de ledlamp ook met de smartphone-app en op basis van het DMX-512 protocol. Hiervoor zijn zowel een in- en uitgang aanwezig (5-pins xlr-plug). Voor de stroomvoorziening kunt u meerdere lampen doorlussen; de DM2 heeft hiervoor een AC 110-240V 60 HZ/50HZ invoer en uitvoer. De firmware van de DM2 is geschikt om achteraf te updaten. De ventilator is intelligent, wat inhoudt dat deze nooit harder ronddraait dan nodig is. Op een halve meter afstand, bij een interne temperatuur van 40 °C, produceert de lamp een geluid van 36,7 dB. De LUX-waardes zijn als volgt:
 
- Flood: 1 meter: 8040 / 3 meter: 953 / 9 meter: 132
- Focus: 1 meter: 16200 / 3 meter: 1800 / 9 meter: 217
 
Smartphone-app DM2
 
Met de speciale smartphone-app voor iPhone en Android maakt u verbinding met de DM2 via Bluetooth 5.0. De intuïtieve interface maakt het mogelijk om alle modi en instellingen van de DM2 te bedienen.
 
Levering:
 
 •     1x DM2 Fresnellamp
 •     1x Kabel voor stopcontact
 •     1x Koffer met wielen en sleutels
 •     1x Kleppenset
 •     1x Afdekband voor kleppenset
 •     1x Staalkabel
Type:   LED spotlamp
Aantal LED's:   1
Vermogen:   200 Watt
Instelbaarheid:   Traploos instelbaar
Afmetingen:   56x26x25 cm
Gewicht:   7,6 kg
Lichtopbrengst (LUX) @ 0,5m:   64200
Lichtopbrengst (LUX) @ 1m:   16200
Toepassing:   Event-fotografie, Portret-fotografie, Product-fotografie, Video-opnames, Vlog / Youtube / Tutorials
Functionaliteiten:   Bi-Color (kleurtemperatuur instelbaar), Compatibel met DMX, Dimbaar (vermogen instelbaar), Motorkoeling, Thema-effecten instelbaar, Bluetooth
LED lamp serie:   Falcon Eyes overig
Kleurtemperatuur:   2800K-10.000K
CRI (Ra):   95
Meer productinformatie
Omschrijving Merk Art. Nr. Prijs incl. BTW Aantal Bestellen
Ledgo LG-D300C bi-color Fresnel Studio Light
LG-D300C € 438,95 Bestellen
Ledgo D600 bi-color Fresnel
LG-D600C € 758,95 Bestellen
Falcon Eyes RGB LED Fresnel Spot Dimbaar DM2
290848 € 1.199,00 Bestellen
      Lijst Raster Tabel
Pre-Order
Quick View
Ledgo LG-900MSII LED Studio Lighting
Ledgo LG-900MSII LED Studio Lighting
 • Voorzien van 900 LED's met een totale lichtopbrengst van 5997 Lumen
 • - Vermogen van maximaal 54 Watt
 • - Kleurtemperatuur van 5600K
 • - Uitgerust met ingebouwde wifi-module
 • - Robuuste metalen behuizing
 • - Afmetingen 45 x 45.5 x 8.5 centimeter
 • - De LG-900MSII weegt 4 kilogram
Meer productinformatie
€ 679,00 Bekijk product
Omschrijving Merk Art. Nr. Prijs incl. BTW Aantal Bestellen
Bresser RC-01 Afstandbediening voor Phantom PH-800 led lamp
Bresser 370000840 € 8,95 Bestellen
Bresser Phantom PH-800S led lamp
Bresser 370000801 € 124,95 Bestellen
Bresser LED LS-600A Bi-Color 38W/5.600LUX Studiolamp
Bresser 342010602 € 249,95 Bestellen
LS- Ring LED 411A Complete set + Tas - super licht
LS LED 320104111 € 419,95 Bestellen
Ledgo LG-900MSII LED Studio Lighting
LedGo Ledgo LG-900MSII € 679,00 Bestellen
      Lijst Raster Tabel

De professionele LED lampen zijn bedoeld  voor het gebruik in de fotostudio door zowel professionele als beginnende fotografen of filmmakers. In combinatie met een accu, zoals een inverter, kunnen veel lichtgewicht lampen tevens gebruikt worden op locatie. Deze lampen kunnen prima worden gebruik als hoofdlicht en als zijlicht.

De LED lampen zijn populair omdat ze weinig warmte produceren, waardoor ze zijn zeer geschikt zijn voor langere foto- en video-opnames. Veel warmteontwikkeling kan immers storend zijn voor zowel de modellen als de fotograaf. Ook voor productfotografie is LED verlichting een prima hulpmiddel  wanneer de producten gevoelig zijn voor warmte en onder de invloed daarvan kunnen vervormen of verkleuren. Een ander groot voordeel van LED lampen ten opzichte van bijvoorbeeld gloeilampen is dat dit type verlichting zeer energiezuinig is. Dit is met name gunstig wanneer er veel langdurige opnames plaatsvinden, bijvoorbeeld bij het maken van video's. Ook gaan LED videolampen lang mee, met een gemiddeld levensduur van ruim 50.000 uur. Daarmee is LED verlichting een prima investering die zich snel terugverdient.

Vergeleken met flitsers heeft continu verlichting als voordeel dat het object constant verlicht wordt, zodat je voortdurend de werking van het licht kan zien. Het licht is met behulp van lichtmeters is dan ook makkelijk te meten. De weergave op de foto is hetzelfde als in de fotostudio, mits de continu verlichting goed uitgebalanceerd is. Met continu verlichting hoeft de camera niet handmatig te worden ingesteld, zoals dat wel het geval is bij flitslicht. De camera regelt de ISO, diafragma en sluitertijd zelf. Die herkent het licht als neutraal daglicht en past de instellingen automatisch aan, zodat het product zonder natuurlijk wordt vastgelegd. Continu verlichting is daarom over het algemeen makkelijker te gebruiken dan flitsers, vooral door de beginnende fotografen. Het is sowieso erg handig voor productfotografie als onderdeel van een opnametafel of opnametent.

Meer