Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 5 minuten geleden

Fotostudio inrichten met LED verlichting

LED studioverlichting wordt speciaal gebruikt in de fotostudio of op grotere sets op locatie. LED studiolampen worden gekenmerkt door hoge lichtopbrengst, waarbij de kleurtemperatuur rond 5400 K ligt, wat betekent dat deze lampen echt daglicht produceren. In dit neutrale licht heeft u tijdens de opnamen geen last van kleurzwemen.

De lampen hebben een tamelijk grote oppervlakte om ook grotere objecten goed te belichten. Om het licht goed aan te sturen kunt u gebruik maken van kleppen die bij veel modellen standaard worden meegeleverd.Omdat LED verlichting fel licht afgeeft, wordt er veelal gebruik gemaakt van een diffuus wit filter of een sofbox. Hiermee is het licht een stuk zachter en wordt het meer over de oppervlakte heen verspreid, wat harde schaduwen helpt te voorkomen.

Onze modellen zijn traploos instelbaar om de juiste hoeveelheid licht in te kunnen stellen. Het aantal benodigde LED lampen variëert afhankelijk van de afmetingen van te fotograferen objecten en onze specialisten kunnen u daarin adviseren. Zorg ervoor dat de lampstatieven uw lampen voldoende steun geven ten behoeve van veiligheid.