Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 11 minuten geleden

Bevestiging voor LED cameraverlichting

LED cameraverlichting kan op diverse manieren worden bevestigd. Zo zet u een cameraverlichting doorgaans direct vast bovenop de camera, maar u kunt het ook bevestigen met behulp van beugels of lampstatieven. Bij het bevestigen bovenop de camera wordt de LED cameralamp in de hotshoe van de DSLR of videocamera vastgezet.

Wilt u liever één of twee LED lampen naast, onder of boven de camera hebben, maak dan gebruik van een bracket, zoals een rechte bracket of een L-vormige bracket. Een bijkomend voordeel van een bracket is dat u daar ook een handvat aan kunt vastmaken, zodat u het geheel beter vasthoudt.

Verder kan het voorkomen dat u meerder LED cameralampen gebruik om bijvoorbeeld in een fotostudio, kantoor of horeca gelegenheid te filmen of te fotograferen. In dit geval kunt u gebruik maken van een lampstatief. Hoe hoger de lampstatieven, hoe beter u het geheel belicht, onder andere van boven. Uiteraard hangt de keuze voor de hoogte en het vermogen van de lamp uiteindelijk af van uw artistieke voorkeuren. In bepaalde gevallen kan het nodig zijn om gebruik te maken van een montageschoen geschikt voor spigotaansluiting.