Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 15 minuten geleden

LED cameraverlichting

LED cameraverlichting wordt veelal ingezet voor evenementenfotografie en video-opnamen. De belangrijkste redenen zijn het lage gewicht, compacte afmetingen, laag stroomverbruik en natuurlijk hoge lichtopbrengst. LED cameralampen wegen over het algemeen tussen 100 g en 200 g en kunnen zowel op een DSLR als op een videocamera worden gemonteerd. Door gebruik te maken van brackets en beugels kan een LED videolamp ook naast de camera worden geplaatst en het geheel wordt bevestigd op een handvat.

Dankzij een beugel kunt u ook een compacte camera hiervoor gebruiken. LED lampen zijn zeer energiezuinig, zodat u met één set batterijen of één accu tot 4,5 uur onafgebroken kunt filmen. Het lichtopbrengst is zeer hoog, maar veel modellen zijn traploos instelbaar, zodat u het vermogen ook omlaag kunt draaien.

Maak gebruiken van een softfilter voor zacht diffuus licht om harde schaduwen tegen te gaan. Met een oranje filter worden uw opnamen warm belicht, zodat ze sfeervoller worden. Sommige modellen beschikken over kleppen, waarmee het licht beter gebundeld en gericht kan worden.