Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 17 minuten geleden

Autofotografie met LED verlichting

Wanneer u veel gebruik maakt van autofotografie voor bijvoorbeeld uw website, dan heeft het meestal zin om een eigen fotostudio in te richten. Maak daarbij gebruik van LED verlichting met name wanneer u doorgaans met grote aantallen productfoto’s te maken hebt. LED studioverlichting is een investering die zich snel terugbetaalt, dankzij kwalitatieve belichting en energiezuinigheid.

LED lampen zorgen namelijk voor een grote lichtopbrengst, zodat u zulke grote objecten als auto’s optimaal kunt belichten. Door gebruik te maken van softfilters maakt u het licht zachter en voorkomt u harde schaduwen. Voor wat betreft de kleurensamenstelling zijn de aanpassingen tijdens nabewerking minimaal, omdat LED verlichting echt daglicht afgeeft, zodat er geen storende tinten aan te pas komen.

LED studiolampen geven geen warmte af, wat wel zo prettig is tijdens langdurige fotosessies en video-opnamen. LED lampen verbruiken weinig energie, zeker vergeleken met krachtige, maar energieverbruikende metaalhalide lampen. Kleine LED camera lampen zijn ideaal voor fotografie binnen de auto, zoals foto’s van het dashboard of de kofferbak.