Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 14 minuten geleden
Merken
Toon resultaat

ledgo fresnel led lampen

LED Studioverlichting

Quick View
Linkstar LEB-512L-SY LED lamp dimbaar op 230V
Linkstar LEB-512L-SY LED lamp dimbaar op 230V
  • Kleurtemperatuur tussen 3000 K en 7000 K
  • Dankzij beugel naar voren en naar achteren te kantelen
  • Werkt op lichtnet en accu, ideaal voor op locatie
Meer productinformatie
Omschrijving Merk Art. Nr. Prijs incl. BTW Aantal Bestellen
Linkstar LE-40 LED lamp dimbaar op 230V
LE-40 € 71,95 Bestellen
Linkstar LEB-512L-SY LED lamp dimbaar op 230V
564105 € 249,95 Bestellen
Linkstar LE-1000 LED lamp dimbaar op 230 V
564100 € 329,95 Bestellen

De professionele LED lampen zijn bedoeld  voor het gebruik in de fotostudio door zowel professionele als beginnende fotografen of filmmakers. In combinatie met een accu, zoals een inverter, kunnen veel lichtgewicht lampen tevens gebruikt worden op locatie. Deze lampen kunnen prima worden gebruik als hoofdlicht en als zijlicht.

De LED lampen zijn populair omdat ze weinig warmte produceren, waardoor ze zijn zeer geschikt zijn voor langere foto- en video-opnames. Veel warmteontwikkeling kan immers storend zijn voor zowel de modellen als de fotograaf. Ook voor productfotografie is LED verlichting een prima hulpmiddel  wanneer de producten gevoelig zijn voor warmte en onder de invloed daarvan kunnen vervormen of verkleuren. Een ander groot voordeel van LED lampen ten opzichte van bijvoorbeeld gloeilampen is dat dit type verlichting zeer energiezuinig is. Dit is met name gunstig wanneer er veel langdurige opnames plaatsvinden, bijvoorbeeld bij het maken van video's. Ook gaan LED videolampen lang mee, met een gemiddeld levensduur van ruim 50.000 uur. Daarmee is LED verlichting een prima investering die zich snel terugverdient.

Vergeleken met flitsers heeft continu verlichting als voordeel dat het object constant verlicht wordt, zodat je voortdurend de werking van het licht kan zien. Het licht is met behulp van lichtmeters is dan ook makkelijk te meten. De weergave op de foto is hetzelfde als in de fotostudio, mits de continu verlichting goed uitgebalanceerd is. Met continu verlichting hoeft de camera niet handmatig te worden ingesteld, zoals dat wel het geval is bij flitslicht. De camera regelt de ISO, diafragma en sluitertijd zelf. Die herkent het licht als neutraal daglicht en past de instellingen automatisch aan, zodat het product zonder natuurlijk wordt vastgelegd. Continu verlichting is daarom over het algemeen makkelijker te gebruiken dan flitsers, vooral door de beginnende fotografen. Het is sowieso erg handig voor productfotografie als onderdeel van een opnametafel of opnametent.

Meer