Actie van de week Lees meer
Laatste bestelling: 12 minuten geleden

Fotografie met LED cameraverlichting

LED cameraverlichting komt goed van pas in het geval van bijvoorbeeld evenementenfotografie, zoals concerten of festivals, waarbij opnamen worden gemaakt op een afstand tot ongeveer 8 meter. U maakt hiermee gemakkelijk foto’s van bezoekers of sfeerfoto’s voor websites, blogs en magazines. LED cameralampen zijn zeer licht en worden bovenop de camera gemonteerd.

Met optionele of juist standaard meegeleverde beugels kunt u één of twee lampen ook naast de camera bevestigen. Bij modellen die traploos instelbaar zijn, kunt u de lichthoeveelheid naar wens aanpassen om mensen of objecten juist te belichten. Gebruik een oranje filter of een magenta filter om de belichting sfeervoller te maken. Verder werkt dit type verlichting goed bij bepaalde portretfotografie, waarbij de belichting van van de achtergrond niet noodzakelijk is.

Ook kunt u deze LED lampen inzetten bij productfotografie, hoewel u voor het beste resultaat ook over invullicht moet beschikken om ook de zijkanten goed uit te lichten en het object makkelijk vrijstaand te kunnen maken. Veel modellen beschikken over een standaard diffuus filter voor zachter licht om harde schaduwen te voorkomen. Heeft u hier vragen over, neem dan contact met ons op.